31/03/2017

Divendres 31 de març de 2017 – Monestir de Sant Pere de Galligants (Girona) – D’esquerra a dreta i de dalt a baix: Albert Aulines, Eudald Carbonell, Joan Abad, Alfons Díaz, Albert Guevara i Jordi Casadevall

Aquesta tarda, a les 7, diversos membres del nostre centre d’estudis han fet acte de presència a l’exposició El geni culinari. Innovacions que marquen la nostra cuina que ha tingut lloc al monestir de Sant Pere de Galligants de Girona.

Una crònica i visió de conjunt del desenvolupament d’aquesta presentació es pot consultar clicant aquí i aquí.

A banda del missatge i els materials que conformen aquesta exposició, certament molt encertats, l’interès principal d’aquesta presentació per part del nostre centre d’estudis ha estat l’oportunitat de retrobar-nos i conversar una estona amb l’Eudald Carbonell –prehistoriador avui de renom mundial i que els seus inicis en aquesta professió (anys 70 i 80 del segle XX) van estar estretament vinculats a la nostra Associació Arqueològica de Girona–.

Un dels principals temes d’aquesta conversa ha girat a l’entorn de les actuals intervencions arqueològiques que, des de l’IPHES, l’Eudald Carbonell dirigeix a la depressió de Danakil, al Rift Valley, a Eritrea, que té una seqüència cronològica que arriba als 6 milions d’anys (per més informació, clicar aquí)… Ah, Àfrica! Ah, el Rift Valley!…  un tema de conversa sempre recurrent per a tots aquells que som amants de la prehistòria antiga i sobre els enigmes que encara queden per resoldre a l’entorn dels orígens humans.

Divendres 31 de març de 2017 – Monestir de Sant Pere de Galligants (Girona) – Eudald Carbonell explica a Joan Abad i Albert Aulines l’última campanya d’excavacions a la depressió de Danakil, al Rift Valley, a Eritrea, que té una seqüència cronològica que arriba als 6 milions d’anys.

Targeta de presentació a l’exposició “El geni culinari”