24/04/2017

24/04/17 – Foc prehistòric a l’Institut Sa Palomera

Aquest matí, el prehistoriador del nostre centre d’estudis i alhora també professor de ciències socials a l’Institut Sa Palomera de Blanes, l’Albert Aulines, ha realitzat un taller de prehistòria als alumnes de 1r d’ESO d’aquest centre educatiu.

Aquest taller és el primer dels cinc que tindran lloc al llarg d’aquesta setmana en aquest institut, i que aniran adreçats també a estudiants de 1r d’ESO.

En el d’avui, hi han participat 26 nois i noies del curs 1rA (el seu professor de ciències socials n’és l’Ignasi Bech) i s’ha desenvolupat en dues parts: la primera (d’uns 15 minuts), una demostració pràctica per part de l’Albert Aulines sobre els mètodes utilitzats pels humans durant la prehistòria per produir foc; la segona (d’uns 30 minuts), els alumnes, distribuïts en grups de 5, han intentat realitzar també ells un foc tot utilitzant els recursos propis d’aquesta remota etapa històrica (arc, broques, fustes seques, etc.).

24/04/17 – Foc prehistòric a l’Institut Sa Palomera

24/04/17 – Foc prehistòric a l’Institut Sa Palomera

Aquest és el segon any consecutiu que es porta a terme aquesta activitat a l’Institut Sa Palomera, un fet que, creiem, convé remarcar i valorar molt positivament tenint en compte la manca, en moltes ocasions, de continuïtat d’una idea o projecte educatiu d’aquestes característiques en un país com el nostre, on l’enorme importància de la prehistòria per la comprensió de l’ésser humà és una qüestió que encara no ha arrelat del tot en el si de la ciutadania.

 

 

24/04/17 – Foc prehistòric a l’Institut Sa Palomera

24/04/17 – Foc prehistòric a l’Institut Sa Palomera

D’aquí, doncs, la utilitat pedagògica i social d’aquests tallers: aconseguir que en els propers anys, quan aquests nois i noies ja siguin adults, aquesta concepció sigui molt diferent a l’actual, de tal manera que, si han comprès, assumit i tenen una bona informació sobre el període de la prehistòria, doncs, això pugui suposar per a la comunitat on resideixin beneficis a tots nivells: socials, econòmics, educatius i científics.

24/04/17 – Foc prehistòric a l’Institut Sa Palomera

24/04/17 – Foc prehistòric a l’Institut Sa Palomera