22/02/2018

22 de febrer de 2018 – Demostració d’encesa de foc prehistòria – Pati de l’Institut de Gurb – Alumnes de 1r d’ESO

Avui al migdia el prehistoriador del nostre centre d’estudis, l’Albert Aulines, ha realitzat una demostració d’encesa de foc prehistòric a l’Institut de Gurb (Osona), on actualment hi exerceix com a de professor de Ciències Socials, tot impartint classes a alumnes de 2n, 3r i 4r d’ESO.

Aquesta demostració ha estat organitzada pel Departament de Ciències Socials d’aquest institut, els membres del qual són en Carles Anguera, en Pep Batalla i Cristina Vizcaíno. Des d’aquí els hi agraïm que hagin fet possible la realització d’aquesta activitat pedagògica.

La demostració ha estat adreçada als alumnes de 1r d’ESO (uns 50, en total) i ha tingut per objectiu complementar a nivell pràctic les classes teòriques entorn l’evolució humana i la prehistòria universal que durant el present curs són objecte d’estudi avaluables.

En finalitzar la demostració, tant els alumnes com el professorat assistent han valorat molt positivament poder veure en directe una les innovacions tecnològiques més revolucionaries i transcendentals que s’han produït al llarg de la història de la humanitat: l’ús, el control i la producció artificial del foc.

 

Com a complement d’aquesta activitat, el passat dimecres 7 de febrer els mateixos alumnes de 1r d’ESO van desplaçar-se amb autobús fins a Capellades per visitar el jaciment neandertal de l’Abric Romaní.

7 de febrer de 2018 – Abric Romaní (Capellades) – Alumnes de 1r d’ESO de l’Institut de Gurb

 

La suma d’aquestes tres accions (classes teòriques + demostració de foc prehistòric i visita d’un jaciment prehistòric) que durant aquests últims dies han rebut els alumnes de 1r d’ESO seran de gran utilitat perquè una vegada siguin adults i ciutadans puguin posar en valor la prehistòria antiga (és a dir, el 99 % de la història humana) des de tots els punts de vista: l’educatiu, el social, el patrimonial i, també, l’econòmic.