10/05/2017

Aquest matí, a l’Institut Sa Palomera de Blanes s’hi ha projectat el documental Camp dels Ninots. Records d’una excavació.

El motiu d’aquesta projecció ha estat introduir als nois i noies d’aquest institut en aquesta temàtica científica perquè el proper 23 de maig tots els alumnes de 1r d’ESO presenciaran en directe l’excavació que enguany (del 15 de maig al 2 de juny) es realitzarà en aquest extraordinari jaciment paleontològic .

Avui han visualitzat aquest documental els alumnes de 1r B i 1r C, el professor de Ciències Socials dels quals és l’Albert Aulines, que alhora també és membre del nostre centre d’estudis.

Durant la setmana que ve també veuran aquest documental la resta de grups de 1r d’ESO d’aquest institut: 1r A (amb el professor de Ciències Socials Ignasi Bech), 1r D (amb la professora de Ciències Socials Ylenia Castro) i 1r E (amb la professora de Ciències Socials Beatriu Cuenca).

Font: http://www.iphes.cat/camp-dels-ninots

  • Què és el jaciment paleontològic del Camp dels Ninots?

El Camp dels Ninots és el nom d’un jaciment paleontològic situat a només 20 minuts de Blanes. La seva importància científica té un abast mundial perquè els seus sediments lacustres associats a la formació d’un volcà d’edat pliocènica (ara fa uns 3,5 milions d’anys) contenen, en molt bon estat de conservació, una enorme quantitat de restes orgàniques fòssils: rinoceronts, tapirs, bòvids, ciprínids, granotes, tortugues, tritons,… motiu pel qual el Camp dels Ninots és conegut arreu del món com la Pompeia del pliocè.

  • Per quina raó els alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Sa Palomera visitaran el proper 23 de maig el Camp dels Ninots?

El maig d’aquest 2017 té lloc una nova campanya d’excavacions al Camp dels Ninots. És per això que els nostres alumnes tindran l’oportunitat de poder veure en directe de quina manera treballen els científics per tal de descobrir i desenterrar animals que van viure a la nostra comarca (La Selva) ara fa uns 3 milions d’anys.

Aquesta sortida de camp, doncs, serà molt profitosa per a la formació educativa i ciutadana dels nostres alumnes: sense dubte que per a ells serà una experiència extraordinària… i alhora una vivència personal que difícilment oblidaran.

  • Fitxa Tècnica del documental Camp dels Ninots. Records d’una excavació.

Director, guionista i productor: Pau Ballester
Edició :Albert Llovet
Música: Samuel Ballester, Josep Puntí, Rafel Rosillo
Disseny Gràfic: Martí Turró
Veu off: Joan Boher
Durada: 25 minuts.
Promou: CRA (Centre de Recerques Arqueològiques)