10/04/2015

Unes 20 persones han assistit a la conferència inaugural del III Cicle de Conferències, que ha tingut lloc aquest vespre al Museu Darder de Banyoles.

Aquesta conferència inaugural ha anat a càrrec del prehistoriador de l’Associació Arqueològica de Girona, l’Albert Aulines, i s’ha centrat en l’últim jaciment prehistòric descobert a l’Alta Garrotxa: la cova ‘Bauma d’en Noguer‘.

2015-04-10 - III Cicle - Conferència 1 - Bloc
Museu Darder de Banyoles – III Cicle de Conferències – 10 d’abril de 2015 – Albert Aulines

 

La conferència s’ha desenvolupat al llarg de 45 minuts. Prèviament ha tingut lloc la presentació global del III Cicle de Conferències (els primers 15 minuts del vídeo adjunt), que ha anat a càrrec d’en Lluís Figueres i l’Alfons Díaz, i,  posteriorment, el torn de preguntes respecte als diversos aspectes exposats durant la conferència, els quals, a grans trets, han estat els cinc següents:

1. La cultura és un recurs econòmic: el vincle imprescindible entre prehistòria i societat civil.

2. La Bioregió de Girona: un territori i una humanitat molt antigues.

3. Continuïtat i represa en la recerca i divulgació de la prehistòria antiga gironina (a partir de l’any 1998): jaciments superficials del Pla de l’Estany, Domeny (Girona) i l’abric de Balma de la Xemeneia.

4. Paradoxa: formació acadèmica versus l’ofici d’arqueòleg.

5. La cova ‘Bauma d’en Noguer‘: situació (un portal d’entrada a l’Alta Garrotxa), història de la recerca, hipòtesis de treball, crònica de la intervenció, materials localitzats (lítica, ceràmica, fauna, metalls, seqüència històrica global i perspectives de futur.

Video de la conferència d'Albert Aulines – Duració: 01:26:05 – Capacitat: 407 MB