27/12/2012

A la pàgina web de  l’Institut Ramon Muntaner de Figueres es  fa esment de la conferència ‘Neandertals i sàpiens a la bioregió de Girona‘ que el dilluns 17 de desembre hi va portar a terme el prehistoriador del nostre centre d’estudis, l’Albert Aulines.

A continuació la reproduïm (també la podeu consultar clicant aquí):

El proppassat dilluns 17 de desembre l’arqueòleg i prehistoriador Albert Aulines va venir a l’institut a fer una xerrada als alumnes de 1r de Batxillerat en el marc de la matèria de Ciències per al Món Contemporani i sota el títol de “Sàpiens i neanderthals a la bioregió de Girona”.
En el curs de la seva explicació, Aulines va repassar els darrers descubriments que s’han fet a l’entorn de l’home de Neanderthal a Europa i la seva cohabitació amb l’Homo Sàpiens, que s’allargà durant un periode de prop de 10.000 anys (entre el 40.000 i el 30.000 a.C). Així mateix, exposà les seves hipòtesis sobre el per què fins aquest moment a l’Empordà no s’han trobat evidències clares de la presència de neanderthals quan, per contra, en comarques veïnes (Rosselló, Gironès, Garrotxa i Pla de l’Estany) aquesta presència s’ha pogut constatar a través de diversos jaciments, alguns d’ells excavats recentment sota la seva direcció.

L’Albert Aulines ha penjat a la pàgina de l’Associació arqueològica de Girona –> una ressenya de la seva visita a l’institut.

Dilluns 17 de desembre de 2012 – Institut Ramon Muntaner de Figueres – Conferència ‘Neandertals i sàpiens a la bioregió de Girona’ – Fotografia: Josep Colls
Dilluns 17 de desembre de 2012 – Institut Ramon Muntaner de Figueres – Conferència ‘Neandertals i sàpiens a la bioregió de Girona’ – Fotografia: Josep Colls