26/04/2012

El  dissabte 28 d’abril a les 11 del matí el programa “Especials” de Ràdio 90. La ràdio lliure i cultural de la Garrotxa emet per primera vegada l’entrevista a l’arqueòleg Albert Aulines per tal d’informar als seus oients de les excepcionals troballes arqueològiques que  l’abril d’aquest 2012  tenen lloc a Domeny, un barri situat a les afores de la ciutat de Girona, a només mitja hora de la seva catedral.

El programa està conduït per l’Àngel Serrat i en Josep Cuéllar.

Àngel Serrat, Albert Aulines i Josep Cuéllar (d’esquerra a dreta) conversen sobre les excepcionals troballes del període neandertal que tenen lloc l’abril d’aquest 2012 a Domeny (Girona)

Aquesta novetat arqueològica consisteix en la localització de centenars d’eines de pedra del període neandertal que  s’han descobert en molt estat de conservació i a través de les quals és possible reconstruir el seu hàbitat d’ocupació i de movilitat territorial.

Les troballes més espectaculars han estat la localització de zones de talla in situ on els neandertals van fabricar els seus instruments, per una banda, i, de l’altra, d’agrupaments de basalts que els neandertals van utilitzar per construir estructures de refugi o hàbitat.

El programa es podrà escoltar en directe el dissabte 28 d’abril a les 11 del matí i el diumenge 29 a les 3 de la tarda i, posteriorment, també en versió podcast a partir del dilluns 30 d’abril a través de la pàgina web de Ràdio 90: http://www.r90.org/?page_id=748

D’esquerra a dreta: Albert Aulines, Josep Cuéllar i Àngel Serrat a l’Estudi 1 de Ràdio 90