11/04/12

El proper divendres 13 d’abril a 2/4 de 8 del vespre tindrà lloc a la Biblioteca Miquel Martí i Pol de Sant Gregori la xerrada Orígens humans de la Vall de Llémena. Excepcionals troballes neandertals al nostre municipi a càrrec de l’Albert Aulines,  prehistoriador i membre del nostre centre d’estudis.

El Power Point d’aquesta Xerrada es pot consultar a aquesta adreça: http://bibliotecadesantgregori.blogspot.com.es/2012/05/mes-sobre-la-xerrada-de-lalbert-aulines.html

Origens humans a la Vall de Llémena - Xerrada a la Biblioteca Sant Gregori - 13 d'abril a 2/4 de 8 del vespre

La xerrada tractarà sobre l’excavació arqueològica que l‘abril d’aquest 2012 té lloc al municipi de Sant Gregori i la qual està posant al descobert les evidències humanes més antigues de la Vall de Llémena.

Aquesta excavació s’està produint a Domeny i consisteix en la localització de centenars d’eines de pedra fabricades ara fa entre 300.000 i 100.000 anys per una espècie humana avui extingida: la neandertal.

Aquests instruments lítics presenten un excel·lent estat de conservació. El seu tall encara és ben viu perquè s’han preservat durant mil·lennis dins d’uns sediments originats pel volcà Puig d’Adri. Això és un fet excepcional a la península Ibèrica.

La investigació arqueològica a Domeny té lloc en un terreny propietat de l’AP7 i és possible gràcies al finançament d’Abertis Autopistas, la coordinació científica de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica  i l’execució tècnica de l’empresa d’arqueologia ATICS SL.

Per més informació podeu consultar el blog de la Biblioteca Miquel Martí i Pol de Sant Gregori