31/01/2011
La part més atractiva i emocionat de l’arqueologia és el treball de camp: prospectar, excavar, investigar i arribar a esbrinar com eren les comunitats humanes més primitives que ens han precedit.
El treball de camp és fonamental, ben cert. Però cal puntualitzar que es tracta d’una part més del procés global d’una excavació arqueològica. De fet, només és la seva culminació.
La intervenció arqueològica planificada que des de l’any 2009 estem portant a terme a la cova ‘Bauma d’en Noguer’ només es pot entendre si es té en compte que és la suma de diferents estratègies: sol·licitud dels permisos d’excavació; relació formal amb les administracions pertinents (ajuntament, Departament de Cultura); obtenció de recursos econòmics per fer front a les despeses de manutenció, transport i materials; plantejament d’una hipòtesi de treball; excavació pròpiament; interpretació de les troballes; divulgació dels resultats (articles en revistes, premsa, internet).
Avui 31 de gener hem portat a terme una gestió burocràtica que és bàsica per poder continuar amb normalitat i al mateix ritme l’excavació que vam iniciar l’any 2009 a la cova ‘Bauma d’en Noguer’. Es tracta del registre de dos documents als Serveis Territorials de Girona del Departament de Cultural.
El primer d’aquests documents és l‘Informe dels resultats de la intervenció arqueològica preventiva realitzada a la cova ‘Bauma d’en Noguer’ (Albanyà, Alt Empordà) entre l’1 de març i el 31 de desembre de 2010 de 45 pàgines [Registre d’entrada 203].
El segon és la Sol·licitud per dur a terme una intervenció arqueològica preventiva a la Bauma d’en Noguer (Albanyà, Alt Empordà) de 13 pàgines [Registre d’entrada 204].
Esperem i desitgem que a partir i en base a aquestes formalitats, des del proper 1 de març puguem reprendre i continuar amb normalitat la nostra intervenció arqueològica a la cova ‘Bauma d’en Noguer’.