L’objectiu final de tot treball de recerca arqueològica o documental és la publicació dels resultats, conclusions i interpretacions que s’han obtingut. La utilitat i conveniència d’aquestes publicacions es pot comprendre partint de dues direccions complementàries: en primer lloc, perquè és la millor via pels mateixos autors d’exposar de forma ordenada, estructurada i sintètica les seves pròpies recerques; i, en segon lloc, per un interès que ultrapassa la motivació individual dels seus responsables per convertir-se en una qüestió d’interès públic, ja que les seves recerques passen a formar part del cos teòric i pràctic global existent per a una ciència determinada.
En base a aquest rerafons o context general i compartit per totes les persones i grups de recerca que es dediquen a la investigació històrica, ja sigui a nivell professional o amateur, des dels seus inicis com a centre d’estudis l’AAG ha dut a terme una política de publicació constant, tot intentat divulgar les matèries d’estudi que ha tractat al màxim de mitjans de comunicació possibles.
En aquest menú exposarem les principals vies de comunicació a través de les quals l’AAG ha divulgat les seves recerques prehistòriques i historiogràfiques. L’ordre que seguim a l’hora de dur a terme aquesta relació és el següent: llibres, capítols de llibres, articles en revist, articles a la premsa escrita i publicacions acadèmiques i institucionals. A cada una d’aquestes categories hi dediquem un submenú específic.