Des que, l’any 1972, es va constatar la presència d’utillatge prehistòric al Puig d’en Roca –Paleolític Inferior Arcaic-, fins les darreres troballes efectuades al jaciment “Domeny Industrial”, Pla de Dalt de Domeny, Girona, i a Can Gombis, Medinyà,  l’any 1999, incansables, hem analitzat, estudiat i publicat sempre els resultats de les nostres investigacions als quaderns de treball, llibres i revistes especialitzades.
Hem comptat, al llarg d’aquests anys, amb l’ajut inestimable de moltes persones i Entitats, tant d’àmbit local com d’àmbit internacional. Cal destacar, entre els científics de gran prestigi europeu que ens han recolzat,  al professor Henry de Lumley, el qual, entusiasmat amb les nostres primeres troballes, va oferir-nos la seva col·laboració de forma totalment desinteressada. Una altra personalitat sobressortint en el món de la investigació prehistòrica, el Dr. Eudald Carbonell, codirector de les excavacions que es duen a terme a Atapuerca, i director de la recerca als jaciments de Capellades, a l’Anoia, ha treballat sempre al nostre costat, identificant-se plenament amb la feina que estàvem, i estem, duent a terme.
L’any 1998, amb motiu del 25è anniversari, preteníem explicar la vida de l’home prehistòric mostrant els materials trobats als jaciments arqueològics gironins. Volíem fer una exposició, però calia trobar algú que acollís aquesta idea amb entusiasme i la fés seva. Aleshores ho vam proposar a Fundació “la Caixa”, la qual, des d’un primer moment, es va mostrar favorable al projecte.
Hem de dir que l’esplèndida exposició organitzada per Fundació “la Caixa” ens ha sorprès gratament, i no solament ha cobert les nostres expectatives sinó que les ha superades amb escreix. Per aquest motiu, donem les gràcies a totes aquelles persones que han intervingut en el projecte i, especialment, la nostra més profunda gratitut a la Fundació.