Un dels aspectes fonamentals de la divulgació de la prehistòria és aquell que també té en compte als escolars de primària i de secundària.
En els darrers anys, a Catalunya, en el marc de projectes més amplis que engloben tot el tema de la didàctica de les ciències socials, s’ha produït un augment important de recursos didàctics destinats a aquest col·lectiu.
En aquest context, com a entitat ben integrada a la societat civil, l’AAG s’ha fet ressò d’aquesta demanda i interès social per divulgar les ciències socials a la nostra població més jove i, per això, també ha dedicat esforços i un espai de temps important de les seves propostes de divulgació a aquest segment social format pel nostre jovent.
En aquest apartat mencionarem algunes de les propostes de divulgació que al llarg de la seva història la nostra AAG ha destinat exclusivament a aquesta qüestió. Les primeres d’aquestes propostes van tenir lloc a principis dels anys vuitanta del segle passat a dues escoles concretes: Bellcaire i Taialà.
Cal destacar, en l’impuls inicial d’aquestes iniciatives, l’aportació d’Esteve Verdaguer, membre històric de l’AAG i pedagog de professió, perquè va ser decisives en un temps que aquest tipus de propostes encara eren molt minoritàries. És per això que considerem l’Esteve Verdaguer un dels pioners del nostre país en la divulgació de la prehistòria adreçada als escolars.
També farem esment de les propostes didàctiques que nosaltres mateixos hem dut a terme des de l’any 2000 en diverses escoles, instituts i museus de les comarques gironines.